Ole opelle kiva, niin...


luokan rahankeräys, luokan varainhankinta, rahaa luokalle, kotimaista varainhankintaa koululle

OLE OPELLE KIVA, niin opettaja jaksaa järjestää luokalle kaikkea kivaa kouluarjen piristykseksi kuten luokkaretkiä tai leirikouluja. Iloisella ja hyvinvoivalla opettajalla on energiaa organisoida luokalle erilaista aktiviteettia. Mutta valitettavasti nykyaikoina on ollut paljon keskustelua opettajien hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Luokkakoot ovat ylisuuria ja joukkoon mahtuu monia oppilaita, jotka vievät vilkkaalla toiminnallaan paljon aikaa itse opetustyöltä. Ja koulujen talous on tiukka, resurssit vähissä, eikä avustavia opettajia ole mahdollista hankkia. Luokanopettajan tulee purra hammasta ja pärjätä yksin ja käydä kenties salaa välitunnilla kuivaamassa silmänurkkiaan. Ja haaveilla ehkä salaa ammatin vaihdosta. Siinäkö pitäisi sitten alkaa vielä luokkaretkeä suunnittelemaan?

Mutta asiat voivat olla myös toisin. Opettaja voi olla hyväntuulinen ja aikaansaava, jos oppilaat antavat hänelle työrauhan. Toisin sanoen: ovat opettajille kivoja! Koulussa keskustellaan paljon siitä, kuinka oppilaiden tulisi olla kavereita keskenään. Ketään ei saa kiusata. Se on ehdottoman tärkeää. Mutta nykyään voisi muistuttaa yhä enemmän myös siitä, että opea ei saa kiusata. Opettajakin on ihminen. Jonkun lapsen ihana äiti, täti tai kummi.

KivaKaverilla on paljon opettajaystäviä ja sen vuoksi KivaKaveri haluaa tehdä jotain edistääkseen koulussa viihtymistä myös opettajan näkökulmasta. Jokainen koulu voi halutessaan tilata KivaKaverilta ilmaiseksi suuren OLE OPELLE KIVA!-postikortin, jonka voi laittaa luokan seinälle muistutukseksi siitä, että opettajaa tulee kohdella hyvin.

Opettajat voisivat keskustella oppilaiden kanssa siitä, mitä mukavia vaikutuksia on sillä, jos oppilaat ovat opelle kivoja. Kuten alussa mainittiinkin, niin iloinen ja hyvinvoiva opettaja jaksaa ideoida kivaa tekemistä koululaisille yhdessä vanhempainyhdistyksen kanssa. Ja jos yhteishenki on luokassa todella hyvä, niin luokan yhteiset unelmat voivat olla todella suuriakin. Yhdessä on mukavaa kerätä rahaa vaikkapa luokan retkikassaan. Hymyillen ja yhdessä tekemällä. Hyvinvoiva opettaja voi mahdollistaa monelle lapselle upeita elämyksiä, joita he eivät muuten voisi itse saavuttaa. Monelle lapselle luokkaretki tai leirikoulu voikin olla ensimmäinen matka omaa kotikylää kauemmaksi.

Jos haluat tilata kouluusi OLE OPELLE KIVA!-jättikortin, niin voit tehdä sen tästä linkistä: http://www.kivakaveri.fi/tilaa-kuvasto-1

Kivoja koulupäiviä kaikille!

Hanne

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Koulu varainhankinta

kivakaverille(@)gmail.com

Y-tunnus: 2922079-5

P. 040 350 4737