Ei enää muovia, muovia, muovia!

Muovia, muovia, muovia. Olet varmaan tuskaillut, kuinka paljon kotiisi kertyy aivan turhaa elintarvikemuovia, jota on vaikea hävittää. Nykyisin muoviin kääritään ihan kaikki: salaatit, makeiset, keksit, hedemäpalat... ties mitä. Ja olet varmaan huomannut, että tyhjän roskapussin laiton jälkeen pussi onkin jo pian täynnä ja juuri äskenhän roskis oli tyhjä...? KivaKaveri on huomannut tämän ja halusi tehdä asialle jotain. Haluamme ottaa askeleen isoäidin aikaan, jolloin karkit, leivonnaiset, hedelmät käärittiin kaupassa ruskeaan paperiin, ei muoviin.

Ekologista varainhankintaa kouluille, seuroille ja yhdistyksille

Varainhankinnassa on hyvin yleistä, että keksit ja makeiset pakataan muovirasioihin. Ja oletko miettinut sitä rasiavuorta, joka kertyy kaikista koulun tai urheiluseuran myymistä herkuista? Yhden voit toki säästää vaikkapa kynille, toisen eväille, mutta kolmas saattaakin olla sitten ylimääräinen. KivaKaverillakin oli näin: edustimme iki-ihania kotimaisia sydänpipareita, mutta valitettavasti jouduimme luopumaan niistä, sillä herkkupipareita oli mahdoton pakata muuhun kuin muovirasiaan. Mietimme, mietimme ja testasimme, mutta keksi on liian särkyvää paperipakkaukseen, niin se vain on. Ja kukapa haluaisi ostaa särkyneitä pikkuleipiä? Niinpä etsimme tilalle tuotteita, joita voi tarjota luokan, joukkueen tai yhdistyksen varainhankintaan luontoystävällisissä paperipakkauksissa.

Ratkaisu löytyi! Tilalle tulivat Kanelimamman lisäaineettomat mausteet sekä vanhan ajan toffee. Nämä kaikki ihanuudet on pakattu ruskeisiin ekologisiin paperipusseihin, jotka on helppo hävittää pussin tyhjennettyä. Pakkaus on niin kaunis, että sen voi antaa ilomielin myös lahjaksi. Ja myös toffeen käärepaperi on blankko eli paperissa ei ole kullan tai hopean kimalletta, kuten niin monissa makeispapereissa. Oletko muuten miettinyt, kuinka turhaa ja luontoa tuhoavaa on painattaa pienen makeisen käärepaperiin värikästä kuviointia tai tekstiä? Eihän herkuttelija sitä koskaan edes katso, vaan ahmii namin suuhunsa ja rutistaa paperin käteensä! Näin tekee ainakin KivaKaverin herkkusuu Hanne :).

KivaKaverille on tärkeää luonto. Haluamme kunnioittaa omilla ekologisilla valinnoillamme meidän arvokasta ympäristöämme ja vältämme ylimääräistä muovia tai painoväriä. Jos luonto on myös Sinulle tärkeä, niin voit valita KivaKaverin yhteistyökumppaniksesi varainkeruussasi. KivaKaveri ja luonto kiittävät!

Voit selata ekologisesti sähköistä kuvastoamme täällä: https://issuu.com/kivakaveri/docs/talviesite

Käykäähän mustikka- ja sienimetsässä ja nauttikaa upeasta luonnostamme!

Autamme Sinua ja luokkaasi/joukkuettasi/yhdistystäsi varainhankinnassa.

Ystävällisin ja ekologisin terveisin,

KivaKaveri/Hanne

Lisätietoja:

www.kivakaveri.fi

www,kanelimamma.com

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Koulu varainhankinta

kivakaverille(@)gmail.com

Y-tunnus: 2922079-5

P. 040 350 4737